ГоловнаЕкономікаБізнес

Приватизація ОПЗ відкладена на початок грудня

Документи до Кабміну будуть подані наступного тижня. 

Приватизація ОПЗ відкладена на початок грудня
Фото: opz.odessa.net

Фонд державного майна України вирішив провести приватизацію 99,6% акцій Одеського припортового заводу  на початку грудня, хоча раніше планував аукціон на листопад.

Про це повідомив глава ФДМ Ігор Білоус у коментарі УНІАН.

"Ми готуємо конкурсну комісію на кінець цього тижня і подаємо документи до Кабінету міністрів наступного тижня. У першій декаді грудня продаємо ОПЗ", - сказав він.

На перший конкурс, який мав відбутися в липні, ОПЗ виставлявся за 13,175 млрд гривень, тобто близько $ 500 млн. Жоден інвестор не захотів купувати завод за такою ціною. Покупців також відлякали борги ОПЗ перед Group DF та іншими кредиторами, суди з компанією "Нортіма", обмеження на репатріацію дивідендів, відсутність податкових пільг і преференцій для інвестора.

У серпні Кабінет міністрів вирішив, що вартість заводу слід знизити. ФДМУ пропонує знизити стартову ціну приблизно на 50% від ціни, за якою підприємство було виставлено на конкурс у липні, - до рівня $ 220-260 млн.

ОПЗ володіє найбільшим у СНД виробництвом аміаку і просто великим виробництвом карбаміду, а також унікальним - єдиним у країні - терміналом з перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram