ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні розробили новий БТР

На базі зразка "Отаман 6х6" можуть створити бойові машини і машини забезпечення.

На оборонній виставці "Зброя та безпека 2016", що відкривається 11 жовтня в Києві, київське приватне НВО "Практика" представить перший дослідний зразок нового бронетранспортера власної розробки "Отаман 6х6" з відповідною колісною формулою.

Про це повідомляє "Зброя України" у Фейсбуці.

Передбачають, що "Отаман 6х6" може стати зразком для створення лінійки бойових машин і машин забезпечення.

Бронемашина зроблена за класичною для більшості західних проектів схемою. Водій сидить ліворуч (за напрямком руху машини). Праворуч від нього двигун. Машина має незалежну підвіску. Конструкція ходової частини створеної платформи дозволяє забезпечити машині значний запас і для додаткового бронювання (якщо буде потреба), і для розміщення різного бойового навантаження.

Машина розроблялася на підставі спільного рішення між НВО "Практика" і керівництва ЗСУ з метою створення платформи/бронетранспортера 6х6 переважно в інтересах морської піхоти або підрозділів, яким потрібна бойова техніка, здатна впевнено долати водні перешкоди.

Повідомляють також, що на виставці "Зброя та безпека 2016" НВО "Практика" представить понад десять зразків бронетанкової техніки власної розробки, в тому числі бронеавтомобіль "Козак 2"; десантний бронеавтомобіль "Козак 2M-Д"; розвідувальний бронеавтомобіль "Козак 2M-Р"; бронеавтомобіль "Козак 3"; легкий бронеавтомобіль "Козак 4"; легкий бронеавтомобіль для спецназу "Козак 5"; броньований санітарний автомобіль; броньований автомобіль МАЗ-6317; броньовані платформи "Отаман 6х6" і "Отаман 8х8".

Бронетранспортер "Отаман 8х8", як зазначає "Зброя України", не чотиривісний варіант "Отаман 6х6", а варіант радикальної модернізації старих радянських бронетранспортерів сімейства БТР-60 з оснащенням фактично новим бронекопусом. "Отаман 8х8" пропонується як відносно недорога базова платформа для створення машин спеціального призначення, що вимагають збільшеного обсягу бронекорпуса (командно-штабні, медичні, самохідні міномети). Повна бойова маса машини не більш ніж 12 тонн, місткість до 12 осіб.

Нагадаємо, що на виставці "Зброя та безпека" Кременчуцький автомобільний завод виставить новий броньовик під назвою "Хaлк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram