ГоловнаЕкономікаБізнес

Reuters: Yahoo сканує пошту своїх користувачів для спецслужб США

Компанія перевіряє листи за ключовими словами, які цікавлять ФБР і АНБ.

Reuters: Yahoo сканує пошту своїх користувачів для спецслужб США
Фото: EPA/UPG

Компанія Yahoo Inc з 2015 року сканує листування користувачів пошти Yahoo Mail і передає отримані дані ФБР і Агентству національної безпеки США.

Про це пише інформаційне агентство Reuters із посиланням на свої джерела.

Видання зазначає, що така співпраця є унікальною, тому що зазвичай IT-компанії сканують тільки архівне листування користувачів або перевіряють частину в режимі реального часу. Yahoo ж перевіряла всі вхідні повідомлення своїх користувачів на наявність інформації за ключовими словами, які цікавлять ФБР і АНБ.

Запровадження системи стеження за користувачами спровокувало конфлікт усередині компанії. Зокрема, проти рішення глави компанії Марісси Майєр, яка погодилася на співпрацю зі спецслужбами, виступив начальник служби інформаційної безпеки Алекс Стамос. У червні 2015 року він покинув свою посаду і сьогодні працює у Facebook Inc.

Експерти, з якими поговорили журналісти агентства, припускають, що АНБ або ФБР могли звернутися з аналогічним проханням і до інших IT-компаній. При цьому в Google і Microsoft Corp. заявили, що не стежать за своїми користувачами.

Нагадаємо, влітку 2016 року американський оператор зв'язку Verizon оголосив про купівлю основного бізнесу Yahoo за $4,83 млрд готівкою. У покупку входять пошуковик Yahoo, популярний поштовий сервіс Yahoo Mail, новинні рубрики "Фінанси", "Новини" і "Спорт", аналітичний сервіс Flurry, рекламна платформа BrightRoll і рекламний проект Gemini.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram