ГоловнаЕкономікаБізнес

Скорочення харчових відходів перетворить Україну на європейську країну, - Ірина Мірошник

Нульовий рівень харчових відходів сприяє інтеграції України в європейське співтовариство, вважає президент Асоціації гнучкої упаковки Ірина Мірошник.

Скорочення харчових відходів перетворить Україну на європейську країну, - Ірина Мірошник
Фото: censor.net.ua

Про це вона говорила на Другій міжнародній конференції Save Food в Іспанії, повідомляє БізнесЦензор.

Зменшення втрат їжі в супермаркетах, роль гнучкої упаковки в збереженні продуктів харчування і законодавство, що стимулює роздрібних продавців зберегти продукти під час продажу - такий порядок денний Другої міжнародної зустрічі активістів соціальної ініціативи ООН Save Food, яка відбулася 26 вересня в Іспанії, в культурному центрі "Атенео-де-Мадрид".

Зустріч присвячена новим аспектам у питанні втрати харчових продуктів і скорочення кількості відходів на різних етапах ланцюжка створення доданої вартості при виробництві та продажу продуктів харчування.

Україну на мадридській зустрічі ініціативи Save Food представила Ірина Мірошник, президент Асоціації гнучкої упаковки, керівник ВАТ "Укрпластик".

"Завдання Міжнародної соціальної ініціативи Save Food - привернути увагу жителів Землі до питань збереження їжі. Я вважаю, що участь представника від України в міжнародному русі подібного масштабу дозволяє не тільки домагатися поставлених перед учасниками ініціативи цілей, а й вирішити низку інших завдань, що стоять сьогодні перед країною. Не можна залишатися осторонь, неможливо одночасно рухатися в цивілізацію і бовтатися на узбіччі європейських і світових соціальних ініціатив. Збереження і збільшення наявних ресурсів - наше завдання, достатня кількість їжі для всіх - мета, а ініціатива ООН Save Food - засіб для досягнення загального блага", - наголосила Ірина Мірошник.

У роботі форуму взяли участь високопоставлені гості - Королева Іспанії Летиція (Queen Letizia of Spain), що є Спеціальним послом Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), міністр сільського господарства, їжі і навколишнього середовища Ізабель Гарсіа Техеріна (Isabel García Tejerina), представники ООН , а також запрошені члени уряду Франції.

Організаторами зустрічі виступили FAO і Messe Düsseldorf, з боку Іспанії гостей приймали Клуб іспанських експортерів та інвесторів спільно з промисловою асоціацією виробників і дистриб'юторів AECOC.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram