ГоловнаЕкономікаБізнес

METRO і Auchan постачають товари в Крим, оминаючи санкції

Продукти возять через Керченську переправу, яка перебуває під санкціями ЄС.

METRO і Auchan постачають товари в Крим, оминаючи санкції
Керченская паромная переправа
Фото: crimeanblog.blogspot.ru

Російські підрозділи ритейлерів METRO і Auchan постачають продукти у Крим через Керченську поромну переправу і Керченський порт, які перебувають під санкціями Євросоюзу.

Про це йдеться в розслідуванні Reuters.

METRO в Криму має два магазини, які управляються ТОВ "Ритейл Проперті 5" і ТОВ "Ритейл Проперті 6". Auchan представлений на півострові одним магазином під управлінням "Ашан Ритейл Россия". У них можна знайти італійський рис, шоколад виробництва країн ЄС, інші продукти під власними торговими марками.

За даними видання, товари, які йдуть у Крим, завантажують у вантажівки сторонніх транспортних фірм у розподільчих центрах ритейлерів на території Росії. Потім автомобілі йдуть через Керченську переправу.

Офіційний представник Євросоюзу на умовах анонімності погодився, що такі дії ритейлерів суперечать духу санкцій. "Але за відсутності торгового ембарго завжди є дуже тонка грань між дотриманням і недотриманням", - визнав він.

При цьому обидві компанії наполягають, що не порушують жодних заборон, оскільки магазини управляються їхніми російськими "дочками", на які не поширюються положення ЄС про санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram