ГоловнаЕкономікаФінанси

Данилюк прогнозує візит місії МВФ в Україну в жовтні

Остання місія фонду працювала в Україні з 10 по 18 травня.

Данилюк прогнозує візит місії МВФ в Україну в жовтні
Глава Министерства финансов Александр Данилюк
Фото: пресс-служба президента

Міністр фінансів Олександр Данилюк прогнозує приїзд місії Міжнародного валютного фонду в Україну в жовтні.

Про це він повідомив журналістів у кулуарах Верховної Ради, передає телеканал "112 Україна".

"Приїзд місії можливий у жовтні", - сказав він, зазначивши, що зараз місія вивчає проект бюджету на 2017 рік.

"Зараз проект бюджету спрямовано місії МВФ. Вони з ним працюють, вони ставлять питання, ми відповідаємо на ці питання - тобто йде діалог. Якщо не буде додаткових питань, ми можемо досить швидко завершити, якщо будуть питання - будемо працювати разом... Ми зараз сконцентровані на реформах у країні. У нас є певні зобов'язання, ми їх зараз виконуємо. У нас є також зобов'язання перед народом - реалізовувати реформи, цим зараз займається і Мінфін, і Кабмін", - додав міністр.

Нагадаємо, у квітні 2014 року МВФ затвердив кредитну програму для України на $17,01 млрд, після чого переказав два транші - на $3,19 млрд і на $1,39 млрд. У 2015 році замість програми stand by була розпочата програма EFF (довший термін).

Востаннє Україна отримувала транш від МВФ у серпні 2015 року. Остання місія фонду працювала в Україні з 10 по 18 травня 2016 року, після чого заявила, що фонд розгляне виділення Україні чергового траншу в липні. Однак збори ради директорів було відкладено аж до середини вересня. 16 вересня МВФ переказав Україні третій транш у розмірі $1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram