ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄС виділив Україні 1,3 млн євро на реформу Держприкордонслужби

Кошти виділено на 2 роки в рамках спільного проекту.

ЄС виділив Україні 1,3 млн євро на реформу Держприкордонслужби
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Європейський Союз вирішив виділити 1,3 млн євро на експертну допомогу в реформуванні Державної прикордонної служби в Україні.

Про це повідомив перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк.

За його словами, з вівторка запускається twining-проект ЄС і Держприкордонслужби з надання допомоги в реформуванні відомства. Проект передбачає щоденні консультації європейських експертів з українськими прикордонниками, допомога в розробці нормативно-правової бази та нової стратегії інтегрованого управління кордоном.

Крім того, буде впроваджено нову технологію з виявлення викрадених автомобілів, що передбачає підключення Держприкордонслужби до баз даних МВС і Інтерполу.

"Буде виділено 1,3 млн євро на 24 місяці", - додав Серватюк, зазначивши, що нові технології і експертна допомога для Держприкордонслужби важливіші, ніж отримання безпосередньої фінансової допомоги.

Нагадаємо, в липні 2015 року Держприкордонслужба почала реформування відомства за прикладом Національної поліції. В рамках реформи зарплату прикордонників підвищили до рівня військових - до 7 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram