ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман скасував наказ про перепідпорядкування "Укртрансгазу"

УТГ буде підпорядкований безпосередньо акціонеру "Нафтогазу", тобто уряду.

Гройсман скасував наказ про перепідпорядкування "Укртрансгазу"
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман скасував наказ Мінекономіки від 7 вересня, згідно з яким управління ПАТ "Укртрансгаз" було передано міністерству.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в Кабміні.

"Наказ скасовано, але згодом "Укртрансгаз" буде підпорядкований безпосередньо акціонеру "Нафтогазу", тобто уряду", - повідомив співрозмовник.

Передбачають, що передача УТГ в управління Кабміну відбудеться після рішення Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, МЕРТ 7 вересня внесло зміни у статут "Нафтогазу України", згідно з якими фактично поклало на себе функції управління компанією "Укртрансгаз".

Після скандалу МЕРТ пояснило рішення забрати "Укртрансгаз" у своє управління необхідністю виконувати зобов'язання в межах Третього енергетичного пакету Євросоюзу.

"Нафтогаз" у відповідь заявив, що рішення МЕРТ забрати "Укртрансгаз" у своє управління жодним чином не спрямоване на виконання Україною зобов'язань Третього енергетичного пакету і ставить під загрозу отримання кредитів на закупівлю газу для опалювального сезону.

ЄБРР, який розробляв реформу корпоративного управління "Нафтогазу", зажадав скасувати рішення МЕРТ. 17 вересня Гройсман пообіцяв вирішити це питання, а 19 вересня Мінекономіки призупинило рішення про перепідпорядкування "Укртрансгазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram