ГоловнаЕкономікаФінанси

Київраді загрожує повторний дефолт за внутрішніми облігаціями

Місто планує продовжити ще на рік ОВДП серії G.

Київраді загрожує повторний дефолт за внутрішніми облігаціями
Фото: sostav.ru

Рейтингове агентство Fitch попередило, що наприкінці грудня воно присвоїть Київській міській раді рейтинг RD (обмежений дефолт) за облігаціями серії G на 1,915 млрд гривень.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

16 вересня Fitch знизив рейтинг міста в іноземній і національній валюті з рівня CCC до СС у зв'язку з рішенням міськради продовжити терміни погашення внутрішніх облігацій (серія G), який настає 19 грудня 2016 року, ще на 360 днів. Рейтинг CC вказує на високу ймовірність дефолту, і Fitch підкреслює, що вважає його майже неминучим.

Папери, які слід погасити Києву, були випущені 2012 року для покриття різниці в комунальних тарифах. 2015 року місто вже допустило дефолт за ними - тоді було прийнято рішення про перенесення відразу двох випусків облігацій внутрішньої позики. Але влітку 2016 року серія Н на 2,375 млрд гривень була достроково викуплена й анульована, тому повторного дефолту за нею не буде.

Fitch відзначає, що рейтинг у національній валюті буде підвищено незабаром після того, як власники приймуть пропозицію про обмін облігацій серії G. Але при цьому новий рейтинг все одно залишиться низьким з урахуванням високих ризиків країни і стелі України CCC.

Нагадаємо, що 2015 року Київ також прострочив єврооблігації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram