ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ визнав добросовісність України в питанні виплати "кредиту Януковича"

Фонд підтвердив можливість отримання Україною до кінця року 4-го траншу.

МВФ визнав добросовісність України в питанні виплати "кредиту Януковича"
Фото: EPA/UPG

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) визнала добросовісними спроби України домогтися згоди з РФ щодо врегулювання єврооблігацйного боргу на $3 млрд.

Про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс, передає Інтерфакс-Україна.

"Рада директорів вивчила відповідність (спроб України - ред.) визначенню добросовісних у рамках оновлених правил кредитування і вирішила, що вимог було дотримано", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Що стосується подальшого врегулювання цього питання, МВФ, як і раніше, заявляє про підтримку продовження переговорів між двома сторонами.

"Ми вітаємо первинні контакти між сторонами та закликаємо Україну і Росію продовжувати переговори для пошуку взаємовигідного рішення, яке зробить свій внесок у програму (EFF - ред.)", - сказав Д.Райс.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ 8 грудня 2015 року схвалила зміни до політики кредитування, що дозволяють фонду надавати фінансування країні-члену, що має заборгованість перед офіційним кредитором. Зміни, зокрема, поширюються на заборгованість перед суверенними кредиторами, яка не була врегульована у рамках Паризького клубу.

Передбачається, що виконавча рада МВФ, до якої входять 24 члени від восьми країн із найбільшими квотами у фонді, здійснюватиме оцінку відповідності кожного окремого випадку трьом критеріям. До них належать такі: термінова допомога з боку фонду є принципово важливою, і країна-боржник дотримується всіх вимог програми МВФ; позичальник робить добросовісні спроби досягти угоди з кредитором у рамках параметрів, встановлених програмою фонду; рішення надати фінансування не спричинить небажані негативні наслідки для можливостей МВФ мобілізувати кошти від офіційних кредиторів.

МВФ підтвердив можливість отримання Україною до кінця року 4-го траншу без уточнення суми.

Нагадаємо, що 14 вересня МВФ вирішив виділити Україні третій транш у розмірі 1 млрд доларів. Наступне перерахування коштів може відбутися наприкінці листопада, сума четвертого траншу мала скласти 1,3 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram