ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарева назвала умови для отримання четвертого траншу МВФ

Основна вимога - збалансований державний бюджет.

Гонтарева назвала умови для отримання четвертого траншу МВФ
Фото: LB.ua

Голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила, що основною умовою для отримання Україною четвертого траншу Міжнародного валютного фонду буде збалансований державний бюджет на 2017 рік.

Про це вона сказала на прес-конференції, присвяченій підсумкам чергового засідання правління НБУ з питань монетарної політики.

"Що стосується траншу, основна вимога - це збалансований бюджет на наступний рік. З боку Національного банку - це продовження рекапіталізації банківського сектора, ця програма є. Також структурний бенчмарк для нас - комісія з фінансових послуг має бути розділена: частина повноважень перейде до НБУ, частина - до комісії з паперів і фондового ринку", - заявила Гонтарева.

Вона заявила, що "дуже скоро" в Україну приїде місія МВФ, при цьому назвати хоча б орієнтовні дати Гонтарева назвати не змогла.

Говорячи про бюджет на 2017 рік, Гонтарева також повідомила, що НБУ надіслав Міністерству фінансів лист, згідно з яким його прибуток у 2017 році становитиме 31,2 млрд гривень. Ці гроші будуть перераховані до держбюджету в квітні після підтвердження аудиторів.

Нагадаємо, 14 вересня МВФ вирішив виділити Україні третій транш у розмірі 1 млрд доларів. Наступний переказ коштів може відбутися наприкінці листопада, сума четвертого траншу повинна становити 1,3 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram