ГоловнаЕкономікаФінанси

Відсторонення Переломи створює загрозу для підготовки до опалювального сезону, - "Нафтогаз"

Робота компанії може бути паралізована через відсутність кворуму правління.

Відсторонення Переломи створює загрозу для підготовки до опалювального сезону, - "Нафтогаз"
Сергей Перелома
Фото: argument.ua

Рішення Апеляційного суду Києва про відсторонення Сергія Переломи від посади першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" створює значні ризики для підготовки до опалювального сезону і поточної роботи компанії.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті "Нафтогазу".

Відзначають, що Перелома відповідає, зокрема, за питання балансування газу, промислову безпеку, реалізацію газу та розрахунки з покупцями газу. Тому його відсутність суттєво ускладнює процес підготовки до опалювального сезону.

"Відсторонення Переломи від посади створює загрозу дієздатності правління. Внаслідок такого рішення кількість членів правління "Нафтогазу" зменшиться до трьох осіб - мінімальної кількості, необхідної для кворуму", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що правління має затверджувати всі важливі рішення в поточній діяльності компанії, зокрема щодо закупівель газу, укладання кредитних угод, оголошення тендерів тощо. На сьогодні до складу правління "Нафтогазу" входять чотири особи.

"Тим часом невдовзі голова компанії Андрій Коболєв перебуватиме в тривалому відрядженні для участі в слуханнях у рамках арбітражного провадження в Стокгольмі. Таким чином, напередодні опалювального сезону робота компанії може бути паралізована через відсутність кворуму правління", - йдеться в заяві НАКу.

Нагадаємо, в середині липня Перелому затримало НАБУ за підозрою в розкраданні коштів Одеського припортового заводу. Суд першої інстанції призначив Переломі заставу в розмірі 80 млн гривень, однак Апеляційний суд змінив запобіжний захід на домашній арешт. Переломі, а також першому заступникові голови ОПЗ Миколі Щурикову закидають розтрату 205 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram