ГоловнаЕкономікаФінанси

Міністр фінансів заявив про величезні фіскальні ризики в бюджеті на 2016 рік

За сім місяців доходи зросли лише на 4,6%, тоді як витрати - на 21%.

Міністр фінансів заявив про величезні фіскальні ризики в бюджеті на 2016 рік
Глава Министерства финансов Александр Данилюк
Фото: пресс-служба президента

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про необхідність скоротити витрати державного бюджету на 2016 рік.

"У нас нереалістичний бюджет. Існують величезні фіскальні ризики, і я щодня працюю, щоб зменшити їх", - заявив Данилюк 10 вересня в інтерв'ю Bloomberg.

За сім місяців 2016 року доходи держбюджету зросли лише на 4,6%, тоді як витрати - на 21%. Дефіцит бюджету склав майже 50 млрд гривень, тоді як за аналогічний період минулого року він дорівнював лише 2,3 млрд гривень.

Данилюк також наголосив на необхідності прискорити продаж державних активів для залучення інвестицій. За словами міністра, приватизація є "стратегічно обов'язковою умовою". При цьому він сказав, що через затримку з приватизацією Одеського припортового заводу бюджет у 2016 році може не отримати запланованих за цією статтею 17 млрд грн надходжень. На наступний рік заплановано передбачити в держбюджеті таку саму суму.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк раніше говорив, що в держбюджеті на 2017 рік пропишуть доходи і видатки загального фонду на третину більші, ніж у бюджеті на 2016 рік. Доходи загального фонду будуть передбачені на рівні 785,5 млрд грн, витрати - на рівні 851,6 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram