ГоловнаЕкономікаДержава

На заході України сталася аварія на газопроводі в Польщу

Постачання газу трубопроводом тимчасово припинено.

На заході України сталася аварія на газопроводі в Польщу
Фото: Ivanov/Depositphotos

Україна призупинила імпорт природного газу через територію Польщі у зв'язку з аварією на магістральному газопроводі у Львівській області. Про це в п'ятницю вранці повідомив оператор газотранспортної системи компанії "Укртрансгаз".

"У Львівській області сталася розгерметизація магістрального газопроводу діаметром 800 мм, тимчасово припинено імпорт газу через Польщу. Ведуться ремонтні роботи", - йдеться в повідомленні.

Україна імпортує газ через Польщу газопроводом "Комарно - Дроздовичі" через газовимірювальну станцію "Германовичі" (Польща).

Потужність реверсного газопроводу з Польщі в Україну не найбільша і становить 4,3 млн кубометрів на добу. Для порівняння, потужність словацького напрямку - близько 40 млн кубометрів. 2015 року через Польщу було імпортовано 141,795 млн куб. м, що склало лише 0,86% від загального обсягу імпорту у 2015 році з усіх напрямків, включаючи Росію (16,406 млрд куб. м).

Нагадаємо, що Україна перебуває в активній стадії закачування газу в підземні сховища. Зараз у ПСГ є близько 13 млрд кубометрів газу, перед опалювальним сезоном потрібно закачати ще 4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram