ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ погодив покупку Укрсоцбанку власником Альфа-Банку

У 2015 році було оголошено про їх злиття.

АМКУ погодив покупку Укрсоцбанку власником Альфа-Банку
Фото: sravnibank.com.ua

Антимонопольний комітет дозволив компанії ABH Holdings S.A. (ABHH), яка опосередковано володіє Альфа-Банком, купити 100% акцій ПАТ "Укрсоцбанк".

Дослідження комітету показало, що сукупна частка учасників концентрації за підсумками 2014-2015 років та першого кварталу 2016 року склала 7% від загального розміру активів банківської системи України, а на кожному із сегментів ринку банківських послуг вона була нижче 24%.

АМКУ також відмітив, що український ринок банківських послуг є висококонкурентним, і більшість опитаних експертів (зокрема, Національний банк України, Незалежна асоціація банків і Європейська бізнес асоціація) відповіли, що не бачать негативних наслідків від здійснення цієї операції.

Навпаки, комітет вважає, що в результаті банківська система України отримає більший і висококонкурентний банк, що має позитивно позначитися на її стабільності; споживачі отримають доступ до ширшої мережі відділень і банкоматів, а також до сучасних, досконалих і інноваційних продуктів і послуг; питома вага основних показників діяльності банку загалом не буде перевищувати 10% від загального обсягу банківської системи.

Нагадаємо, люксембурзька ABH Holdings S.A. купує Укрсоцбанк у італійської UniCredit Group. В обмін UniCredit отримала частку володіння в ABH в розмірі 9,9%. Також UniCredit отримала право призначити одного представника до Ради директорів ABHH і право ініціації публічного розміщення (IPO) ABHH.

ABH Holdings належать Альфа-банки в Україні, Росії, Білорусі та Казахстані, а також Amsterdam Trade Bank в Нідерландах.

Альфа-група, в яку входить ABH Holdings, - одна з найбільших фінансово-промислових груп Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram