ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд пом'якшив запобіжний захід для топ-менеджера "Нафтогазу" Переломи

Перелома вимагає якомога швидше передати його справу до суду.

Суд пом'якшив запобіжний захід для топ-менеджера "Нафтогазу" Переломи
Сергей Перелома
Фото: argument.ua

У середу, 7 вересня, Солом'янський районний суд Києва змінив запобіжний захід із цілодобового домашнього арешту на "нічний" домашній арешт першому заступнику голови НАК "Нафтогаз Україна" Сергію Переломі.

Про це повідомив його адвокат Ігор Черезов у фейсбуці.

За його словами, Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягала на продовженні обраного Апеляційним судом Києва запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак суд не знайшов підстав для задоволення в повному обсязі клопотання. На думку захисту, така вимога САП була необґрунтована, як і підозра в цьому кримінальному провадженні.

"Тепер САП голосно піариться на тимчасовому відстороненні Сергія Переломи від обов'язків першого заступника НАК "Нафтогаз України". Причому повідомлення про відсторонення з'явилося в ЗМІ через декілька хвилин після його оголошення. До слова, відсторонення не може бути пов'язане з темою ОПЗ, більше того - суд першої інстанції раніше відмовив відомству Холодницького, а Апеляційний суд за зверненням САП відсторонив Перелому всього на тиждень - до 14 вересня", - зазначив адвокат.

"Піар САП на дрібних процесуальних рішеннях - спосіб тиражування негативу стосовно С. Переломи і М. Щурикова. З самого початку ніяких доказів їхньої провини у НАБУ і САП не було і немає. Тепер звинувачення намагається затягнути час ще на кілька місяців (!) і щось "намалювати". При цьому Антикорупційна прокуратура вперто відмовляється долучити до справи акт перевірки роботи заводу Державною фінансовою інспекцією, який повністю доводить невинність Переломи і Щурикова", - сказав Черезов.

"Усім очевидно, що так звану "справу ОПЗ" сфальсифіковано, і в незаангажованому суді вона розвалиться як картковий будиночок. Хочу нагадати, що затримані самі вимагають від НАБУ і САП якнайшвидше передати справу в суд для розгляду її по суті. А винні так не діють", - наголосив адвокат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram