ГоловнаЕкономікаДержава

Екс-чиновників ФДМ підозрюють у розтраті 165 млн гривень

5 вересня правоохоронці провели кілька обшуків.

Екс-чиновників ФДМ підозрюють у розтраті 165 млн гривень
Фото: obozrevatel.ua

Національна поліція підозрює колишніх чиновників Фонду державного майна в розтраті 165 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

"Оперативники департаменту захисту економіки і слідчі ГСУ Нацполіції встановили, що посадові особи Фонду держмайна і підконтрольних їм держустанов розробили план відчуження майна з подальшим заволодінням ним. У схемі також були задіяні ліквідатори, представники великої фінансової промислової групи, контрольованої народними обранцями", - йдеться в повідомленні.

Протягом 2012-2015 років працівники керівної ланки державної холдингової компанії і ФДМ використовували всі свої можливості, щоб довести компанію до банкрутства. Вони укладали заздалегідь збиткові договори, які в подальшому призвели до неплатоспроможності компанії.

Порушуючи низку нормативних актів, чиновники передали в приватну власність об'єкти нерухомості вартістю 16 млн гривень. Частина нерухомості відразу була перепродана, інші об'єкти - передані в оренду.

Підприємства, на користь яких було відчужено майно, підконтрольні колишнім чиновникам і народним депутатам.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст.219 (доведення до банкрутства).

5 вересня правоохоронці провели обшуки в офісах товариств і за місцем проживання колишніх посадових осіб державної холдингової компанії і ФДМ у Києві, Львові та Луцьку.

Нагадаємо, колишнього топ-менеджера "Укрпошти" підозрюють у розтраті більш ніж 1,1 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram