ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував рахунки Одеського припортового заводу

Рішення може бути оскаржене шляхом апеляції і касації.

Суд арештував рахунки Одеського припортового заводу

Господарський суд Одеської області наклав арешт на всі розрахункові рахунки Одеського припортового заводу.

Відповідне рішення суду опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

Так суд задовольнив клопотання ВАТ "ДК "Укргаз", яке вимагає від заводу виплати 109,374 млн гривень боргу за наданий газ. Заявлені підприємством вимоги включають 100,635 млн гривень основного боргу, 4,044 млн гривень штрафу і 1,695 млн гривень пені.

"Клопотання товариства з обмеженою відповідальністю ДК "Укргаз" про вжиття заходів для забезпечення позову підлягає задоволенню, а поданий позов слід забезпечити шляхом накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на всіх розрахункових рахунках публічного акціонерного товариства "Одеський припортовий завод" у межах заявлених позовних вимог у розмірі 109 374 013,04 грн", - йдеться в постанові.

При цьому суд визнав обґрунтованими припущення "Укргазу" про те, що майно ОПЗ на момент пред'явлення позову "може зникнути або зменшитися до моменту виконання рішення".

Рішення про арешт може бути оскаржене шляхом апеляції та касації.

Нагадаємо, що призначений на 18 липня конкурс з приватизації ОПЗ провалився – на участь у ньому не надійшло жодної заявки від потенційних інвесторів.

Стартову ціну державного пакету акцій

ОПЗ (99,6%) оцінювач визначив у розмірі 13,175 млрд гривень. Після провалу торгів ФДМ припустив зниження стартової ціни на завод удвічі.

Із середини серпня завод зупинився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram