ГоловнаЕкономікаДержава

Росія і Саудівська Аравія оголосили про співпрацю на ринку нафти

Найбільші виробники нафти вирішили стабілізувати ціни.

Росія і Саудівська Аравія оголосили про співпрацю на ринку нафти
Фото: best-wallpaper.net

Росія і Саудівська Аравія в понеділок, 5 вересня, підписали спільну заяву з метою стабілізації ринку нафти.

Як повідомляє "Интерфакс", заяву в Китаї в рамках саміту "Великої двадцятки" підписали міністр енергетики Росії Олександр Новак і міністр енергетики Саудівської Аравії Халід Аль-Фаліх.

ТАСС зазначає, що в заяві йдеться про рішення разом з іншими виробниками нафти діяти в напрямку стабілізації нафтового ринку. Міністри відзначили наявність довгострокових викликів, як-от: скорочення капітальних витрат у нафтовидобуток і геологорозвідувальні роботи, скасування і перенесення інвестиційних проектів.

"З урахуванням викладеного міністри відзначили особливу важливість конструктивного діалогу і тісної взаємодії між найбільшими країнами-виробниками з метою підтримки стабільності на ринку нафти і забезпечення сталого рівня інвестицій у довгостроковій перспективі. У зв'язку з цим міністри домовилися діяти спільно або в кооперації з іншими виробниками нафти", - йдеться в заяві.

Росія і Саудівська Аравія мають намір продовжити консультації щодо ситуації на ринку нафти і створити спільну моніторингову робочу групу, яка буде відслідковувати фундаментальні показники ринку нафти і виробляти рекомендації щодо заходів та спільних дій для забезпечення стабільності і передбачуваності ринку.

Reuters пише, що перед підписанням заяви ціни на нафту різко зросли. Ф'ючерси на нафту Brent з постачанням у листопаді до 12:00 за київським часом підвищилися майже на 5 відсотків, до $49,06 за барель, на американську нафту WTI з поставкою у вересні - на 4 відсотки, до $46,25 за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram