ГоловнаЕкономікаФінанси

Данилюк: МВФ визначився з датою виділення грошей Україні

Мінфін очікує позитивного рішення про третій транш.

Данилюк: МВФ визначився з датою виділення грошей Україні
Александр Данилюк
Фото: Facebook Oleksandr Danyliuk

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Міжнародний валютний фонд вже визначився з датою засідання ради директорів, на якому буде розглядатися питання виділення третього траншу.

"Дату вже визначено. Але нехай про це повідомить МВФ", - сказав він у понеділок на брифінгу.

Данилюк додав, що Україна очікує позитивного рішення про виділення наступного траншу.

На сайті МВФ  поки що немає анонсу засідання. На найближчих засіданнях рада директорів Фонду розглядатиме питання Судану, Кірібаті, Азербайджану, Палау, Тувалу і Філіппін. Графік розписано до 14 вересня включно.

Нагадаємо, 3 вересня президент Петро Порошенко заявив, що засідання МВФ відбудеться "днями". Офіційний представник МВФ Джеррі Райс 1 вересня сказав, що українське питання можуть розглянути у другій половині вересня.

Востаннє Україна отримувала транш від МВФ у серпні 2015 року. Місія фонду працювала в Україні з 10 по 18 травня, після чого заявила, що фонд розгляне виділення Україні чергового траншу в липні. Однак зборів ради директорів з українського питання не було ні в липні, ні в серпні, ні в його планах на перший тиждень вересня.

Надання США держгарантій на 1 млрд доларів і виділення Євросоюзом макрофінансової допомоги Україні пов'язані з отриманням кредиту МВФ.

Однією з причин зволікання з виділенням траншу раніше вважали зрив Україною запуску електронного декларування. Але з 1 вересня систему запустили в промислову експлуатацію.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України на $17 млрд спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву 2015 року чотирьох траншів, 2016 року - ще чотирьох. Однак дотепер країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий транш на $1,7 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram