ГоловнаЕкономікаФінанси

Збори директорів МВФ з приводу України можуть відбутися в другій половині вересня

"Обговорення тривають, і ми дуже близькі до їх завершення".

Збори директорів МВФ з приводу України можуть відбутися в другій половині вересня
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд може розглянути питання виділення третього траншу для України у другій половині вересня, заявив сьогодні офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

"Ми перебуваємо в процесі завершення обговорення другого перегляду програми. Обговорення тривають, і ми дуже близькі до їх завершення. Ми очікуємо, що незабаром з'явиться оголошення про дату ради директорів. Одне з технічних питань уже вирішено, і українська влада прагне до розгляду питання в другій половині вересня", - сказав він.

Востаннє Україна отримувала транш від МВФ у серпні 2015 року. Місія фонду працювала в Україні з 10 по 18 травня, після чого заявила, що фонд розгляне виділення Україні чергового траншу в липні. Однак зборів ради директорів з українського питання не було ні в липні, ні в серпні, немає його і в планах на перший тиждень вересня.

Надання США держгарантій на 1 млрд доларів і виділення Євросоюзом макрофінансової допомоги Україні пов'язані з отриманням кредиту МВФ.

Однією з причин зволікання у виділенні траншу раніше вважали зрив Україною запуску електронного декларування. Але з 1 вересня систему було запущено в промислову експлуатацію.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України на $17 млрд спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, в 2016 році - ще чотирьох. Однак досі країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий транш на $1,7 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram