ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін перезапускає конкурси на посаду гендиректорів "Борисполя" і "Електроважмашу"

Також призначено відбір у Маріупольському морському порту та "Укрхімтрансаміаку".

Кабмін перезапускає конкурси на посаду гендиректорів "Борисполя" і "Електроважмашу"
Фото: www.mtu.gov.ua

Номінаційний комітет з призначення керівників стратегічних держпідприємств 31 серпня затвердив кваліфікаційні вимоги для нових конкурсів на посаду гендиректора аеропорту "Бориспіль" і "Електроважмашу", а також для конкурсів у Маріупольському морському порту та "Укрхімтрансаміаку".

Анкети учасників конкурсу почнуть приймати з наступного тижня, повідомила в фейсбуці перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів.

Нагадаємо, попередній конкурс щодо аеропорту "Бориспіль" виграв керівник державного авіаційного підприємства "Україна" Юрій Солончук. Але проти його призначення виступили незалежні члени номінаційного комітету, і Кабмін відхилив цю кандидатуру.

ДП "Міжнародний аеропорт Бориспіль" є найбільшим аеропортом в Україні і входить у список 100 найбільших державних підприємств. За перші 9 місяців 2015 року підприємство отримало чистий прибуток у розмірі 467 млн грн. У 2014 році підприємство зафіксувало чистий збиток - 127 млн грн. Аеропорт має 2 злітно-посадкові смуги і 5 терміналів, у тому числі 3 пасажирських. У 2014 році аеропорт прийняв 6,9 мільйона пасажирів (63% повітряного пасажиропотоку в Україні), а за 10 місяців 2015 року - 6,5 мільйона пасажирів.

Попередній конкурс щодо "Електроважмашу" виграв француз Жан-Андре Барбоза, але в нього з'явилася інша пропозиція від приватного бізнесу, тому від посади в українському ДП він відмовився.

Завод "Електроважмаш" - один із найбільших заводів у Харкові, входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України. Спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

Гендиректор "Укрхімтрансаміак" Віктор Бондик був звільнений 15 червня 2016 року в зв'язку з порушенням законодавства і обов'язків за контрактом, а також через невиконання вимог Державної фінансової інспекції.

"Укрхімтрансаміак" - один із найбільших транспортувальників аміаку в СНД. Підприємство створено в 2001 році шляхом об'єднання транзитерів аміаку.

Маріупольський морський порт з 2013 року очолює Олександр Олійник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram