ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ виявив конвертцентр на базі KSG банку

У банку забрали ліцензію, минаючи стадію тимчасової адміністрації.

НБУ виявив конвертцентр на базі KSG банку
Фото: 24today.net

Національний банк 30 серпня ухвалив рішення, минаючи стадію тимчасової адміністрації, відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "КСГ Банк" за порушення в сфері боротьби з відмиванням грошей, зокрема за ризикову діяльність у сфері фінансового моніторингу.

НБУ виявив, що банк займався конвертацією коштів. У його операціях були задіяні кілька компаній, кредитних спілок і фізичних осіб-підприємців. Учасники схем проводили багатомільйонні перекази на рахунки клієнтів банку-фізичних осіб і потім переводили в готівку кошти, повідомляють на сайті регулятора.

За наявною в банку інформацією про фінансовий стан, ці клієнти не могли здійснювати фінансові операції в таких обсягах.

Фізичні особи, задіяні в цій схемі, відповідно до банківської документації, делегували свої права з розпорядження рахунком одній фізичній особі, на ім'я якої банк випустив понад 500 додаткових платіжних карток. Паспорт цієї особи, за даними правоохоронних органів, значиться як викрадений.

Матеріали про банк буде передано в правоохоронні органи.

Ліквідація банку не матиме суттєвого впливу на Фонд гарантування вкладів. У ньому зберігали гроші близько 1200 вкладників, 95% з них отримають відшкодування в повному обсязі.

Власники КСГ Банку - Сергій і Ксенія Касьянові (по 33,46%) і Олександр Шепелєв (16,39%). Касьянов - власник холдингу KSG Agro, який працює практично в усіх сегментах агроринку, включаючи виробництво, зберігання, переробку і продаж сільськогосподарської продукції. З 2011 року акції KSG Agro торгуються на Варшавській фондовій біржі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram