ГоловнаЕкономікаДержава

Україна відновила закупівлю вугілля з ПАР

25 серпня в порт "Південний" увійшов балкер з 71,7 тис. тонн енергетичного вугілля.

Україна відновила закупівлю вугілля з ПАР
Фото: centrenergo.com

Україна відновила закупівлю вугілля, видобутого в Південно-Африканській Республіці.

25 серпня в морський торговельний порт "Південний" після проведення митних процедур прибув для розвантаження балкер Coronis із вантажем 71,7 тис. тонн енергетичного вугілля з ПАР, повідомляють на сайті енергогенеруючої компанії "Центренерго".

Паливо буде відправлено на склади Трипільської ТЕС.

Постачальником виступив швейцарський трейдер Alchar Service SA.

На початку серпня в інтерв'ю виданню "Бізнес Цензор" директор "Центренерго" Коземко розповів, що закупівлі відбуваються за усним дорученням віце-прем'єра Володимира Кістіона. Компанія має намір завезти близько 300 тисяч тонн вугілля через порти, це 4 човни.

За даними цього ж видання, попередня поставка африканського вугілля відбулася в квітні, коли Osho SA Coal Ltd поставила 79 тисяч тонн вугілля по 56 доларів за тонну. Крім того, в січні ця сама компанія завезла з ПАР 170 тисяч тонн вугілля по 58 доларів за тонну.

Станом на 25 серпня 2016 року на складах українських ТЕС було всього 328,5 тисячі тонн дефіцитного антрацитового вугілля.

Голова Міненерго Ігор Насалик минулого тижня розповів, що цьогорічне літо було для української енергетики критичним періодом. "У червні, липні та серпні ми спалювали понад 100 тис. тонн вугілля, тоді як коли взимку при температурі -17 і більше ми спалювали всього 70 тис. тонн", - повідомив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram