ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ отримала доступ до банківських рахунків у справі про судно Melwill, яке незаконно заходило в Крим

Судно під прапором Молдови незаконно відвідувало порт Керчі у 2014 році після захоплення півострова Росією.

Melwill у Керчі 3 квітня 2014 року, фото з shipspotting.com, фотограф vovashap
Melwill у Керчі 3 квітня 2014 року, фото з shipspotting.com, фотограф vovashap

У реєстрі судових рішень України з'явилася ухвала слідчого судді Приморського райсуду Одеси Людмили Гайової від 4 серпня 2016 року про надання СБУ дозволу на тимчасовий доступ і вилучення в ПАТ "Банк Схід" роздруківки обігу коштів на рахунках ТОВ "Сі Уінд" (код 37550281) за період з 27 листопада 2014 року. Банк зобов'язаний вказати суми, дати, коди, номери рахунків, на які переказували гроші. Інша ухвала суду стосується рахунків компанії в банку "Преміум", ще одна - рахунків компанії в "Марфін Банку". Також організація мала рахунки в Казначействі України, і суд також дозволив СБУ отримати до них доступ.

У документі сказано, що СБУ проводить досудове розслідування у кримінальній справі за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.332-1 КК України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї).

Слідство встановило, що у 2014 році невстановлені особи за попередньою змовою неодноразово заходили на тимчасово окуповану територію України на морському судні Melwill (ІМО 9412323, прапор Молдова), зокрема в порт "Керч". Агентом судна є ТОВ "Новомарин-Бункер" (код 37550281) (у 2015 році перейменоване на ТОВ "Сі Уінд» (код 37550281), рахунки якого знаходяться в ПАТ "Банк Схід", ПАТ "КБ "Преміум", ПАТ "Марфін Банк" і в Казначействі України. Також компанія пов'язана фінансовими відносинами з кіпрською Poseidon Shiping Ltd і ТОВ "Поларіс". Саме судно Melwill знаходиться на території держпідприємства "Одеський морський торговельний порт".

Нагадаємо, в першому півріччі 2016 року 13 осіб були засуджені за незаконний в'їзд на тимчасово окуповані території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram