ГоловнаЕкономікаФінанси

Банкіри очікують зниження депозитних ставок на кілька пунктів до кінця року

Однак тенденція зниження прибутковості вкладів поки що не зміцнилася.

Опитані LB.ua менеджери комерційних банків очікують зниження депозитних ставок на кілька пунктів до кінця 2016 року, якщо лишень не буде нових потрясінь в економічному і політичному житті країни. Про це йдеться в статті Олени Губарь "Депозитні ставки йдуть донизу".

За даними Українського індексу депозитів фізосіб, який у щоденному режимі вираховує агентство Thomson Reuters, від початку року гривневі депозитні ставки в середньому на ринку впали на 2,5% і зараз у середньому становлять 18,5%, а доларові - на 2%, до 6,5% річних.

До кінця року ставки можуть упасти ще на 2-3%, йдеться в матеріалі з посиланням на думки співробітників цілої низки банків (Піреус Банку, БТА Банку, Альфа-Банку Україна, Банку Кредит Дніпро, UniCredit Bank в Україні, Universal Bank, Вектор Банку і Altbank).

Головна причина в тому, що банки зараз мають досить великий запас грошей, який їм нікуди витрачати. Масове кредитування поки що не активізувалося, і банкам не потрібно терміново залучати кошти в населення. Тому їм вигідніше знижувати ставки і не переплачувати за користування грошима.

Раніше на LB.ua вийшла стаття з прогнозом курсу гривні до долара США на осінь 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram