ГоловнаЕкономікаБізнес

У Львівській області почали будувати третій завод Nexans

Два такі підприємства французької компанії вже працюють у Золочеві та Перемишлянах.

У Львівській області почали будувати третій завод Nexans
Завод Nexans
Фото: offshoreenergytoday.com

Сьогодні французький концерн Nexans приступив до будівництва заводу з виготовлення електричних кабельних мереж компанії "Електроконтакт Україна" в Бродах Львівської області.

Про це повідомляє місцевий сайт IA ZIK.

У закладанні символічної капсули на місці будівництва взяв участь президент Петро Порошенко, керівник Львівської ОДА Олег Синютка та представники підприємства.

"Сьогоднішня подія - це запрошення в червні 2017 року приїжджати сюди на урочисте відкриття виробництва. Будемо сподіватися, що тут будуть сотні робочих місць із високими зарплатами, податками, високим рівнем соціального захисту для розвитку Галичини й України", - зазначив Порошенко.

Він також подякував інвесторам за довіру та віру в Україну.

Завод у Бродах стане третім, але найбільшим підприємством, побудованим за інвестиції компанії Nexans на Львівщині. Ще два такі заводи вже діють у Золочеві та Перемишлянах.

Як розповів журналістам представник компанії Nexans Райнгольд Думлер, перш ніж почати будувати завод у Бродах, компанія проаналізувала ринок праці та виявила, що є достатня кількість працівників інженерних і робочих спеціальностей, тому проблем із кадрами тут не очікують.

За словами гендиректора компанії "Електроконтакт Україна" Андрія Гаврильчика, зарплати робітників становитимуть більш ніж 6 тис. гривень.

Завершення будівництва заплановано на II квартал 2017 року, обсяг інвестицій - 30 млн євро. Виробничі потужності підприємства будуть використані для потреб концерну BMW.

Нагадаємо, восени японська компанія "Фуджікура" (всесвітньо відомий виробник електроустаткування, телекомунікаційних систем і автомобільних компонентів) запустить другий завод в Яворівському районі Львівської області. Перший завод Fujikura на Львівщині запрацював у квітні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram