ГоловнаЕкономікаБізнес

Нардеп Гусак: металурги заявляють про критичну ситуацію через "Укрзалізницю"

Через проблеми з перевезеннями вантажів заводи недозавантажені.

Нардеп Гусак: металурги заявляють про критичну ситуацію через "Укрзалізницю"
Фото: metinvestholding.com

Металургійні підприємства України змушені працювати в умовах дефіциту сировини та зазнавати додаткових збитків через складну логістику і, як результат, втрачати обсяги виробництва й експортну виручку.

Про це йдеться в листах народного депутата Володимира Гусака на адресу голови правління ВАТ "Укрзалізниця" Войцеха Бальчуна, а також міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, пише 24 канал.

За словами Гусака, до нього "звернулися представники металургійних підприємств із приводу критичної ситуації, яка склалася в гірничо-металургійному комплексі через проблеми з перевезенням ПАТ "Укрзалізниця" сировини для металургійних підприємств".

У листах вказується, що якби не низка перешкод у сфері вантажних залізничних перевезень і поставок металопродукції на металургійні заводи, то обсяги виробництва сталі могли б сягнути в Україні 15-16 млн тонн, що забезпечило б 1,8 млрд доларів додаткових валютних надходжень до державного бюджету.

Він також зазначає, що ситуація суттєво погіршується через спосіб, яким ПАТ "Укрзалізниця" виконує доручення уряду України про перевезення енергетичного вугілля для стабілізації ситуації в енергетиці України - збільшення перевезень відбувається (за інформацією галузевої асоціації) не за рахунок розширення вузьких місць і поліпшення обороту вагонів, а шляхом зміщення пріоритетів щодо навантаження і перевезення на користь енергетичного вугілля за рахунок зниження перевезень металургійних вантажів.

"З огляду на сказане, прошу Вас якнайшвидше забезпечити перевезення заявлених вантажів гірничо-металургійного комплексу та дотримання збалансованого підходу з урахуванням потреб усіх галузей економіки України", - резюмує депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram