ГоловнаЕкономікаДержава

Суд заблокував призначення нового голови "Укренерго" (оновлено)

Документи від Сергія Зуєва надійшли не на поштову скриньку конкурсного комітету.

Суд заблокував призначення нового голови "Укренерго" (оновлено)
Сергей Зуев

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Кабінету Міністрів затверджувати кандидатуру Сергія Зуєва як голову НЕК "Укренерго".

Рішення суду від 4 серпня, прийняте як запобіжний захід за позовом, оприлюднено в Єдиному держреєстрі. Хто саме подав позов, невідомо.

Позивач вважає, що Комітет з призначень керівників особливо важливих підприємств при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі під час відбору кандидатури нового голови "Укренерго" допустив порушення - документи від Зуєва були надіслані не на офіційну поштову адресу комітету, а на поштову скриньку одного з його членів.

Оновлення. За даними агентства "Українські новини", позов подав колишній директор Дніпровської енергосистеми (ЕС) Віктор Носулько.

Нагадаємо, конкурс з відбору нового керівника НЕК "Укренерго" було оголошено 19 лютого 2016 року і проходив в два етапи, всього в конкурсі взяли участь 30 претендентів. Наприкінці травня переможцем конкурсу було оголошено Сергія Зуєва.

Сергій Зуєв має більш ніж 15 років професійного досвіду в провідних міжнародних корпораціях. Упродовж останніх шести років працював у групі AES Corporation (США), яка є одним зі світових лідерів в енергетичній галузі, спочатку на посаді фінансового директора в Україні, згодом - фінансового директора в Казахстані. Зараз займає посаду віце-президента AES Corporation у Казахстані. Має досвід роботи в Україні, Казахстані, Австрії та ПАР.

З жовтня 2015-го т. в. о директора "Укренерго" призначено першого заступника директора підприємства Всеволода Ковальчука, який замінив на посаді керівника НЕК Юрія Касича.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram