ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" отримав 20 млрд гривень прибутку в першому півріччі

Компанія сплатить 60 млрд гривень податків, заявив прем'єр.

"Нафтогаз" отримав 20 млрд гривень прибутку в першому півріччі
Фото: Макс Левин

"Нафтогаз" за підсумками першого півріччя 2016 року вийде на прибуток понад 20 млрд грн, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман із посиланням на надану "Нафтогазом" попередню фінансову звітність.

"Нафтогаз", компанія, яка впродовж багатьох років була такою собі «чорною дірою» і через яку колосальні кошти з державного бюджету вимивалися в приватні кишені, стає тепер, навпаки, донором бюджету. Якщо протягом багатьох років до цього «Нафтогаз» стабільно отримував компенсацію з державного бюджету, яка в останні роки перевищувала вже 100 млрд грн, то в цьому році навпаки - він починає серйозно поповнювати бюджет. У 2016 році «Нафтогаз» уперше з 2006 року взагалі не отримує підтримки від держави у вигляді компенсації різниці в цінах і тарифах на тепло. Вже за підсумками першого півріччя «Нафтогаз» вийде на прибуток понад 20 млрд грн. Його основу становитиме прибуток від транзиту газу, який раніше повністю «з'їдався» через занижену вартість газу", - написав він у фейсбуці.

За даними Гройсмана, до кінця року група "Нафтогазу" планує переказати до бюджету понад 60 млрд грн податків. "Що не тільки повністю перекриє кошти, необхідні для виплати субсидій тим, хто цього сьогодні потребує, але і дозволить профінансувати частину інших соціальних виплат", - упевнений прем'єр.

Він пообіцяв, що прибуток "Нафтогазу" піде не тільки в бюджет, а й на інвестиції у видобуток українського газу.

Нагадаємо, 2016 рік "Нафтогаз" закінчив зі збитком 25 млрд гривень.

Збиток "Нафтогазу" в 2014 році становив 85 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram