ГоловнаЕкономікаБізнес

"Артемсіль" з початку року експортувала в Росію 16,1 тис. тонн солі

30% солі йде на внутрішній ринок, 70% - на експорт.

"Артемсіль" з початку року експортувала в Росію 16,1 тис. тонн солі

Державне підприємство "Артемсіль" з початку 2016 року поставило в Російську Федерацію 16,1 тис. тонн харчової солі.

Про це повідомляє прес-служба компанії, пише "Інтерфакс-Україна".

"Відзначимо, що ДП "Артемсіль" експортує свою продукцію в 18 країн світу. Це країни ближнього зарубіжжя, а також країни Європейського Союзу. Водночас за сім місяців 2016 року на територію РФ було відвантажено 329,2 тис. тонн солі, з яких 16,1 тис. тонн - харчова продукція", - повідомили в прес-службі.

У червні-липні 2016 року "Артемсіль" перевиконала планові показники з виробництва солі, закладені в фінансовому плані підприємства. За структурою поставок солі близько 30% прямувало на внутрішній ринок, 70% - експортувалося.

На поточний рік пріоритетним завданням є проведення програми з реконструкції та модернізації всіх рудників. Також цього року держпідприємство планує почати випуск нового виду продукції - очищеної меленої солі вищого ґатунку, яку постачатимуть як на внутрішній ринок, так і на експорт.

Нагадаємо, в січні 2015 року Росспоживнагляд заборонив ввезення харчової солі виробництва підприємства "Артемсіль" через претензії до якості.

До введення заборони на імпорт "Артемсіль" була одним із найбільших гравців на російському ринку харчової солі. За даними "Роспродсоюзу", в 2014 році її частка становила 21% (233,2 тис. тонн). Завдяки "Артемсолі" Україна була однією з найбільших країн-імпортерів, займаючи 25,26% російського ринку за підсумками 11 місяців 2014 року. Весь імпорт у цей період становив майже 562,2 тис. тонн, або 56,43% російського ринку.

У травні 2016 року Росія дозволила імпорт української солі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram