ГоловнаЕкономікаБізнес

Завод "Норд" оголосив про припинення діяльності в окупованому Донецьку

Підприємство не працює з серпня 2014 року.

Завод "Норд" оголосив про припинення діяльності в окупованому Донецьку
Фото: interfax.com.ua

Найбільший український завод з виробництва холодильників "Норд", зараз зареєстрований у Краматорську, з 1 серпня припиняє роботу підприємства в Донецьку, а його основні засоби будуть законсервовані.

Про це повідомила прес-служба підприємства, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення прийняла наглядова рада ПАТ "Норд" 11 липня в зв'язку з неможливістю вести виробничу діяльність в умовах, що склалися.

"В умовах, коли ПАТ "Норд" не тільки не контролює, але навіть не може передбачити визначальні для нормального функціонування чинники, виробнича діяльність неможлива. Єдиним раціональним фактором є консервація основних засобів на виробничому майданчику в Донецьку", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за результатами травня й червня збиток від госпдіяльності склав 7,83 млн грн. Крім того не вдалося вирішити проблеми з логістикою, що не дозволяє вести регулярну і планово-прогнозовану роботу з випуску побутової техніки.

"У зв'язку з цим наглядова рада визнала виконання завдань зборів акціонерів з боку правління незадовільним і прийняла рішення про припинення діяльності, консервації основних засобів і організації збереження оборотних коштів", - йдеться в повідомленні.

Для виконання цього рішення призначена спеціальна комісія на чолі з головою правління ПАТ.

"Основна мета комісії - забезпечення збереження в працездатному стані основних засобів і збереження наявних матеріалів, вирішення соціальних проблем на період вимушеної зупинки потужностей", - наголошується в повідомленні.

Голова комісії повинен щомісяця звітувати перед наглядовою радою.

Наглядову раду ПАТ "Норд" очолює Андрій Ландик, якому належить близько 19,7% акцій ПАТ "НОРД", ще близько 80% належить його батькові, президенту "Норд" Валентину Ландику.

Нагадаємо, раніше "ДНР" захопила Донецький електрометалургійний завод (ДЕМЗ), що належить російському "Мечелу". Розпорядження ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, датоване 25 червня 2016 року, було опубліковане на сайті "кабміну ДНР". У ньому говориться, що на базі підприємства буде створено "Юзівський металургійний завод", а все майно перейде до нього.

Завод "Норд" зупинився в серпні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram