ГоловнаЕкономікаБізнес

У холдингу Новинського знову проводять обшук

Прокуратура розслідує діяльність контрагентів холдингу СМГ.

У холдингу Новинського знову проводять обшук
Фото: Макс Левин

В офісі холдингу Smart Maritime Group (Херсон), що належить нардепу Вадиму Новинському, знову проходить обшук. Про це написав керівник департаменту зі зв'язків з громадськістю холдингу Євген Загорулько у фейсбуці.

"Минулої п'ятниці есбеушники вже винесли все, до чого в них "дотягнулися руки". Тепер місцева прокуратура хоче ще щось знайти. Обшук не стосується безпосередньо СМГ, він проводиться в рамках кримінального провадження стосовно низки підприємств-контрагентів СМГ, які перевозять ліс і використовують перевалку Херсонського суднобудівного заводу. Що показово, раніше, близько місяця тому, стосовно тих самих компаній обшук і вилучення документів проводила та сама СБУ", - написав він.

Нагадаємо, що минулого тижня обшуки в структурах Новинського проводили слідчі СБУ.

Новинський - один з найбагатших людей України, йому належить "Смарт-холдинг", що об'єднує цілу низку підприємств. Серед активів Новинського є велика частка в "Метінвесті" і агрохолдингу HarvEast, нафтогазова компанія Regal Petroleum, Херсонський суднобудівний завод, Чорноморський суднобудівний завод.

Smart Maritime Group - це суднобудівний напрям холдингу Новинського. У нього входять Херсонський і Чорноморський суднобудівні заводи, Миколаївський машзавод і термінальний комплекс "Очаків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram