ГоловнаЕкономікаБізнес

Антикорупційне бюро затримало колишнього керівника ДПЗКУ

Йому закидають розтрату 50 млн гривень державної корпорації.

Антикорупційне бюро затримало колишнього керівника ДПЗКУ
Валерий Томиленко

Детективи Національного антикорупційного бюро у вівторок затримали колишнього в.о. голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України і голову правління Рокитнянського комбінату хлібопродуктів.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, їм закидають розтрату держкоштів на суму 50 млн гривень (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу).

За версією слідства, посадові особи підписали договір про постачання Рокитнянським хлібокомбінатом 16,6 тис. тонн кукурудзи третього класу для ДПЗКУ на умовах повної передоплати. Обом сторонам було достовірно відомо, що вказаного товару де-факто немає, тому Рокитнянський хлібокомбінат не збирався виконувати угоду. Незважаючи на це, ДПЗКУ переказала на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн грн за товар, якого так і не поставили.

Кримінальне провадження розслідують у НАБУ з грудня 2015 року.

Операція, яка зацікавила НАБУ, була здійснена в березні 2015 року. Тоді в.о. голови ДПЗКУ був Валерій Томіленко. Керівник Рокитнянського комбінату хлібопродуктів - Григорій Шквиря.

Нагадаємо, на початку липня Інтерпол затримав у Сербії українського бізнесмена, який перебував у розшуку і якого підозрюють у привласненні 20 млн гривень державних коштів. Власник приватної фірми "Юпітер" Віктор Бабко у 2014 році підписав контракт з ДПЗКУ і отримав майже 20 млн грн за продаж майбутнього врожаю. Агропідприємство не забезпечило постачання у встановлений термін, бізнесмен привласнив державні гроші і поїхав за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram