ГоловнаЕкономікаДержава

"Київенерго" спростувала зняття арешту зі своїх рахунків

Ухвалений Верховною Радою закон має набути чинності

"Київенерго" спростувала зняття арешту зі своїх рахунків
Фото: Катя Куницкая

Виконавча служба все ще не зняла арешт з рахунків компанії "Київенерго", заявили в компанії.

2 червня стало відомо, що Державна виконавча служба України заарештувала всі рахунки "Київенерго" через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

На сьогодні в Україні заарештовано рахунки 104-х теплокомуненерго (ТКЕ) через штрафні санкції за борги за спожитий у 2014-2015 роках газ. Загальна сума нарахованих "Нафтогазом" штрафів перевищує 10 млрд грн, з яких 4,4 млрд грн знаходяться у виконавчому провадженні. Причинами несвоєчасних розрахунків енергокомпанії називають те, що їм затримують компенсацію різниці в тарифах і надання пільг та субсидій.

13 липня прес-служба КМДА розповсюдила слова мера Віталія Кличка про те, що рахунки "Київенерго" і ще 103 теплокомуненерго розблоковано.

Тепер же "Київенерго" повідомляє, що мова йде про ухвалений Верховною Радою 7 липня проект закону №2706 про списання штрафів та пені, накладених на теплокомуненерго та водоканали через несвоєчасні розрахунки за газ і електроенергію, що виникли через несвоєчасні розрахунки з ТКЕ і водоканалами за різницею в тарифах.

Для того щоб рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго України розблокували, закон повинен набути чинності, пояснює "Київенерго".

"Для цього закон має бути підписаний президентом України Петром Порошенком і опублікований. Далі Кабінет Міністрів України, який бере участь у врегулюванні заборгованості, має встановити порядок ведення реєстру підприємств. Потім Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України проведе процедуру включення підприємств до реєстру. Включення підприємств до цього реєстру і стане підставою для розблокування рахунків ТКЕ", - сказано в повідомленні.

Утім, з ухваленням закону "Київенерго" відновила роботи з підготовки теплового і електричного господарства столиці до опалювального сезону. Зазначається, що постачальники обладнання та матеріалів частково відновили відвантаження. Водночас через відсутність деяких матеріалів виконання низки аварійних та інших робіт відтермінували, додали в компанії, яку контролює Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram