ГоловнаЕкономікаФінанси

Службовці банку "Хрещатик" розікрали понад 81 млн депозитів

Щоб відшкодувати збиток вкладникам, майно обвинувачених арештували.

Службовці банку "Хрещатик" розікрали понад 81 млн депозитів
Фото: xcitybank.com.ua

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування проти 16 посадових осіб столичного відділення банку "Хрещатик", причетних до розкрадання 81 млн гривень депозитів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Фейсбуці.

"Встановлено, що службові особи банку, діючи в складі організованої злочинної групи, протягом лютого 2010 року - березня 2014 року шляхом підробки депозитних договорів і документів на видачу готівки заволоділи грошовими коштами 54 вкладників на загальну суму понад 81 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

За результатами розслідування їм було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів у складі організованої групи. Крім того, щоб відшкодувати завдані збитки, на майно обвинувачених (квартири, будинки, земельні ділянки) було накладено арешт.

"Слідство у вказаному кримінальному провадженні завершено", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, банк "Хрещатик" витратив 1,9 млрд гривень на незабезпечені облігації.

5 квітня Нацбанк України визнав неплатоспроможним банк "Хрещатик" і передав його ФГВФО. Фонд повинен відшкодувати вкладникам 2,8 млрд грн.

Найбільшими співвласниками банку були Андрій Іванов (37,44%), Микола Солдатенко (24,24%) і Київська міськдержадміністрація (25%). Іванов є молодшим партнером Київської інвестиційної групи, Солдатенко - екс-співвласник "Запоріжсталі", міноритарний акціонер Індустріалбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram