ГоловнаЕкономікаБізнес

"Народний фронт" заявив про загрозу зриву приватизації ОПЗ

Затримання менеджерів заводу може відлякати інвесторів, вважає Романовський.

"Народний фронт" заявив про загрозу зриву приватизації ОПЗ
Фото: nfront.org.ua

Партія "Народний фронт" заявила про загрозу зриву приватизації Одеського припортового заводу в зв'язку із затриманням топ-менеджера підприємства Миколи Щурикова та голови наглядової ради Сергія Переломи.

Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

"У понеділок закінчується термін подачі заявок на приватизацію ОПЗ. Будь-який реальний інвестор, який у теорії і на повному серйозі бажає взяти участь у приватизації, повинен сьогодні до другої половини дня внести кошти у вигляді грошової застави для того, щоб брати участь у цій приватизації", - сказав народний депутат з НФ Олександр Романовський.

Йому складно уявити серйозного інвестора, який перекаже гроші на тлі затримання Переломи і Щурикова.

"У мене виникає питання: Михайло Саакашвілі і заступник голови НАБУ Углава - вони в цій країні хто? Представники правоохоронних органів або, можливо, покупці Одеського припортового заводу, або, можливо, консультанти покупців, або, можливо, люди, які знищують процес приватизації? Які повноваження і функції в цій країні вони несуть? У мене таке питання навіть до вищого політичного керівництва держави", - сказав він.

Нагадаємо, 18 травня уряд затвердив умови приватизації Одеського припортового заводу, давши тим самим старт продажу. Умови конкурсу передбачають не менш ніж двох учасників, один з яких повинен бути нерезидентом України. Завод не може бути проданий російським інвесторам.

Стартова ціна державного пакета акцій (99,6%) ОПЗ визначена оцінювачем у сумі 13,175 млрд гривень.

Конкурс відбудеться 26 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram