ГоловнаЕкономікаДержава

Насалик анонсував створення кризового енергетичного штабу

Міністр пообіцяв, що блекаутів не буде.

Насалик анонсував створення кризового енергетичного штабу
Фото: rbc.ua

У четвер, 14 липня, голова Міненерговугілля Ігор Насалик спростував чутки про можливість масових відключень електроенергії в будинках українців, а також анонсував створення кризового штабу при міністерстві, пише "Депо".

"Нещодавно в інтернет-виданнях написали, що ми нібито вже імпортуємо електроенергію з Росії, що на нас чекають масові відключення (так звані блекаути), а також газо-мазутні блоки тощо. Нічого такого немає і не буде. За останні півтора-два місяці нам удалося згрупувати всю систему і прийняти деякі технічні рішення для вирішення всіх питань", - розповів Насалик в ефірі телеканалу NewsOne.

"Сьогодні я хочу офіційно всім жителям України сказати, що ми не імпортуємо жодного кіловата електроенергії, ми не запустили газо-мазутні блоки, і в нас немає віялових відключень. І можу запевнити, що так буде і надалі", - повідомив голова Міненерговугілля.

За його словами, він буде наполягати на створенні кризового штабу з енергетики, який оперативно вирішуватиме всі нагальні питання, якщо вони раптом виникнуть.

Нагадаємо, що такий штаб працював у 2014 році, тоді його очолював нинішній прем'єр Володимир Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram