ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацфінпослуг анулювала 95 ліцензій страховим компаніям

Зачистку здійснено у зв'язку з відмовою страховиків прийняти інспекторів комісії

Нацфінпослуг анулювала 95 ліцензій страховим компаніям
Фото: autonews.autoua.net

Національна комісія, яка регулює ринки фінансових послуг, 12 липня анулювала 95 ліцензій страховим компаніям.

Як повідомляє прес-служба регулятора, рішення було прийнято на засіданні, де розглядали результати перевірки піднаглядних установ. "Рішення прийнято у зв'язку з відмовою страховиків допустити інспекторів Нацкомфінпослуг до проведення перевірки", - йдеться в повідомленні.

Комісія звертає увагу, що анулювання ліцензій не звільняє страховиків від обов'язку виконувати свої зобов'язання за укладеними договорами страхування.

У тому числі це стосується СК "Рада", СК "Сварог", СК "Лемма", СК "Сінклер", СК "Астарта", СК "Актив-Страхування", СК "Хорос".

Нагадаємо, що 7 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про ліквідацію Нацфінуслуг. Її функції перейдуть до Нацбанку і Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Національному банку передадуть у підпорядкування страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії і бюро кредитних історій.

НКЦПФР передадуть недержавні пенсійні фонди, емітентів іпотечних сертифікатів, фонди фінансування будівництва/операцій з нерухомістю і довірчі товариства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram