ГоловнаЕкономікаДержава

Вищий госпсуд відмовив "Газпрому" в оскарженні штрафу на 86 млрд грн

Позов російської компанії українські суди не розглядатимуть по суті

Вищий госпсуд відмовив "Газпрому" в оскарженні штрафу на 86 млрд грн
Фото: EPA/UPG

Вищий господарський суд України відхилив касаційну скаргу "Газпрому" на рішення судів нижчих інстанцій, які відмовилися розглядати законність накладеного на російську компанію штрафу в розмірі 86 млрд гривень.

"Ухвалу господарського суду Києва від 13 квітня і постанову Київського апеляційного господарського суду від 18 травня залишити чинними, касаційну скаргу "Газпрому" відхилити", - оголосив рішення суду головуючий суддя Ігор Васищак.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2015 року Антимонопольний комітет України повідомив, що у 2009-2015 роках "Газпром", займаючи монопольне становище на ринку, постійно порушував умови транзитного контракту з НАК "Нафтогаз" та ігнорував будь-які звернення про зміну умов співпраці на економічно обґрунтовані і взаємовигідні. 22 січня 2016 року АМКУ наклав штраф у розмірі 86 млрд гривень на "Газпром".

"Газпром" 12 квітня подав позов до Господарського суду Києва з проханням визнати недійсним рішення АМКУ. 13 квітня суд повернув цей позов без розгляду, пославшись на неналежне оформлення позовної заяви, а саме - ненадання доказів повноважень особи, яка підписала позов. Оскарження цього рішення в апеляційному суді також було марним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram