ГоловнаЕкономікаБізнес

Ан-132 отримає такі самі пропелери, як Bombardier Q400

Контракт з Dowty Propellers було підписано на початку 2016 року.

Ан-132 отримає такі самі пропелери, як Bombardier Q400
Фото: Dtom / Wikimedia

Новітній український літак Ан-132, який виготовляють на замовлення Саудівської Аравії, оснастять шестилопатевими пропелерами Dowty R408, який установлюють на літаку Bombardier Q400 Dash 8.

Як повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", контракт на постачання підписали з Dowty Propellers у січні 2016 року.

Система R408 має шість композитних лопатей з передовим стрілоподібним дизайном і оптимізованими аеродинамічними секціями. Вони забезпечують відмінний підйом, високі крейсерські характеристики, низький рівень шуму. Модульна конфігурація системи зменшує витрати на технічне обслуговування.

Ан-132 за побажанням замовника оснащуватимуть двигунами Pratt & Whitney PW150A.

Перший політ демонстраційного Ан-132D заплановано на кінець 2016 року.

Нагадаємо, "Антонов" раніше підписав меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. Частину літаків виготовлять в Україні (дослідний екземпляр вже будують на "Антонові"), але одночасно із цим у Саудівській Аравії будуть створювати потужності для виробництва цього літака і компонентів на території королівства.

Інтелектуальна власність на літак розподілена в рівних частинах між двома сторонами. Вартість літака поки що не називається. Рішення про те, чи буде підписано контракт на 80 літаків, ухвалять після постачання першого зразка.

Ан-132 буде першим літаком у лінійці "Антонова" без російських комплектуючих. Літак призначений для польотів на близько- і середньомагістральних маршрутах, він зможе виконувати широкий спектр завдань з перевезення вантажів. Він буде мати крейсерську швидкість 500 км/год. і максимальну висоту крейсерського польоту 9000 м із максимальним навантаженням 9,2 тонни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram