ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував ще 14 свердловин Burisma

Усього під арештом зараз майже 50 свердловин

Суд арештував ще 14 свердловин Burisma
Фото: burisma.com

Печерський райсуд Києва арештував ще 14 свердловин компанії, що входить у газовидобувний холдинг Burisma колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Ухвалу суду від 1 липня оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

Арештовано свердловини товариства з обмеженою відповідальністю "Парі" - однієї з чотирьох компаній, які входять у Burisma.

Шість свердловин взято під арешт на Никловицькому родовищі у Львівській області, ще шість свердловин - на Пилипівському родовищі в Івано-Франківській області і дві свердловини - на Шереметьєвському родовищі у Чернівецькій області.

Раніше в Держреєстрі судових рішень було оприлюднено дві ухвали Печерського суду від 1 липня про накладення арештів на 20 свердловин ТОВ "Енерго-сервісна компанія "Еско-Північ" і 12 свердловин ТОВ "Перша українська газонафтова компанія" (обидві входять у Burisma).

Тож число арештованих свердловин компаній групи Burisma становить 46 одиниць.

Також 1 липня Печерський суд арештував одну свердловину ТОВ "Системойлінженерінг" (належить кіпрській Diloretio Holdings Ltd, офіційно не входить у Burisma) на Водянівській площі у Харківській області.

Усі ці арешти було накладено в рамках досудового розслідування Генпрокуратури №42014000000000375 від 7 травня 2014 року про присвоєння грошових коштів посадовими особами державної компанії "Укргазвидобування" протягом 2010-2014 років під час виконання договорів про спільну діяльність, а також за підозрою в ухилянні від сплати податків посадовими особами низки компаній з групи Burisma.

Нагадаємо, про те, що з приводу діяльності газовидобувної компанії "Еско-Північ" розслідується кримінальна справа, повідомив напередодні генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Компанія "Еско-Північ", яку заснувала британська компанія Burisma, через низку фіктивних підприємств виводила свої прибутки у фіктивні витрати, чим ухилялася від сплати податків на прибуток", - розповів він. За останні два роки таким чином вона "заощадила" 1 млрд гривень.

Луценко підкреслив, що інші акціонери Burisma, крім Злочевського, до цієї схеми не причетні. У холдингу Burisma високі посади займають, зокрема, син віце-президента США Хантер Байден і екс-президент Польщі Александр Кваснєвський.

Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології з 2 липня 2010-го по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. На початку 2015 року Злочевського оголосили в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram