ГоловнаЕкономікаБізнес

Нафта подешевшала до двомісячного мінімуму

Ціна бареля Brent опустилася до $46,51.

Нафта подешевшала до двомісячного мінімуму
Фото: best-wallpaper.net

Нафта подешевшала в понеділок на тлі ознак того, що американські нафтовидобувні компанії пристосувалися до низьких цін, а також через нові свідчення слабкості азійської економіки, повідомляє "Рейтер".

До 8:57 ф'ючерси на нафту Brent знизилися на 0,53% - до $46,51 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI на той час торгувалися біля позначки $45,13 за барель, на 0,63% нижче від попереднього закриття.

За словами трейдерів, низькі ціни обумовлені тим, що азійські нафтопереробники почали зменшувати число замовлень, щоб пристосуватися до різкого підвищення вартості чорного золота із січня, а також до уповільнення темпів зростання економіки регіону.

Goldman Sachs повідомив, що очікує "збереження вартості нафти WTI в межах $45-50 за барель протягом наступних 12 місяців".

Водночас зростання числа бурових установок протягом п'яти тижнів із шести, вкрай низький показник банкрутств американських нафтових компаній у червні і падіння ставок на підвищення нафти в США майже до чотиримісячного мінімуму говорять про те, що американські виробники нафти пристосовуються до вартості в $45 чи вище за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram