ГоловнаЕкономікаФінанси

Bloomberg визнав британський фунт найгіршим серед світових валют

З початку року британська валюта впала до долара на 13%.

Британський фунт стерлінгів став найгіршою з початку року світовою валютою щодо долара, випередивши в цьому статусі аргентинський песо.

Падіння фунта стерлінгів до долара триває третій тиждень поспіль на тлі прийнятого на референдумі рішення про вихід Великобританії з Євросоюзу. З початку року британська валюта впала до долара більш ніж на 13%, що є найгіршим показником серед 31 світової валюти, свідчать дані Bloomberg. Фунт, таким чином, випередив за падінням до долара аргентинський песо.

Всього з початку року подешевшали щодо долара дев'ять валют, серед них, окрім фунта і аргентинського песо, мексиканський песо, польський злотий, китайський офшорний юань і турецька ліра.

"Фунт буде падати набагато нижче через невизначеність в інвестиціях і перспективи зростання", - пояснив Bloomberg економіст Societe Generale Кіт Джакс.

У середу курс фунта стерлінгів опускався до $1,2798, що є найнижчою точкою британської валюти по відношенню до американської за 31 рік. Станом на 16:30 8 липня курс фунта до американського долара становив $1,2980. Наприкінці червня опитані Financial Times аналітики вважали, що фунт може подешевшати до $1,1 протягом декількох тижнів. Про наступне падіння валюти Великобританії ще до референдуму попереджав також мільярдер та інвестор Джордж Сорос, на думку якого фунт може впасти до долара на 20%. До 8 липня фунт втратив до долара з моменту Brexit 13,2%.

Ослаблення фунта супроводжується зниженням рівня споживчої впевненості британців. За даними на 5 липня, цей показник досяг мінімуму за 21 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram