ГоловнаЕкономікаБізнес

Конкурс відбору директора "Укрспирту" провалився

Жоден із кандидатів не підійшов номінаційному комітету.

Конкурс відбору директора "Укрспирту" провалився
Тарас Кутовой
Фото: Макс Левин

Конкурс відбору директора ДП "Укрспирт" укотре провалився.

Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

Номінаційний комітет вирішив, що жоден із кандидатів, які були відібрані на першому етапі, не відповідає кваліфікаційним очікуванням.

"Керувати таким промисловим гігантом і монополістом, як "Укрспирт", повинна людина, яка буде здатна твердою рукою здійснити запуск підприємств і підготувати їх до приватизації. Попередній конкурс не передбачав нашу програму реформування агропромислової галузі. В нашій стратегії ми бачимо "Укрспирт" ефективним і прибутковим підприємством, без корупції і тіньових схем, підприємством, що приносить значні кошти до державного бюджету. Реалізувати це можна лише за однієї умови - приватизації. Саме для цього сьогодні ми будемо шукати професійного і енергійного менеджера. Але невідкладно запускаємо процес підготовки підприємств до приватизації", - прокоментував це рішення міністр Тарас Кутовий у своєму фейсбуці.

Нинішній конкурс було оголошено наприкінці лютого 2016 року, але був заблокований у квітні одним з учасників конкурсного відбору - керуючим партнером одеської юридичної компанії "Де-Юре" Григорієм Трипульським. Він поскаржився до суду на непрозору роботу конкурсної комісії. На початку червня Київський апеляційний адміністративний суд розблокував конкурс, і заступник міністра економіки Юлія Ковалів заявляла, що номінаційному комітету буде запропоновано чотирьох претендентів - трьох українців і іноземця.

У 2015 році не відбулися три конкурси з відбору директора "Укрспирту".

Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" - найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. ДП "Укрспирт" є холдинговою компанією (з часткою держави 100%), яка об'єднує 41 український завод із виробництва спирту, лікеро-горілчаної та іншої продукції із загальною річною потужністю 31,3 млн декалітрів, розташованих у Львівській, Тернопільській, Вінницькій та інших областях .

ДП "Укрспирт" виступає як державна монополія у виробництві та реалізації спирту на внутрішньому і зовнішніх ринках, здійснює виробництво державної політики і займається організацією ефективної роботи державних підприємств спиртової галузі. У компанії працюють понад 5 тис. працівників, що робить її основним роботодавцем у селах і містах, де розташовані виробничі потужності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram