ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко підписав закон про зниження акцизів на авто (оновлено)

У закон внесуть зміни, що дозволяють купити за зниженими акцизами лише одну машину.

Порошенко підписав закон про зниження акцизів на авто (оновлено)

Президент Петро Порошенко підписав закон про різке зниження акцизів (у 2-28 разів залежно від об'єму двигуна) на старі автомобілі.

"Президент підписав ЗУ [закон України] про старі авто в присутності депутатів різних фракцій. Домовилися в четвер внести в нього зміни, щоб уникнути зловживань", - написав прес-секретар президента Святослав Цеголко у твіттері. Суть змін поки що не відома.

Як повідомляють на сайті президента, в закон внесуть зміни, що дозволяють завозити за зниженими акцизами лише одну машину, забороняють її перепродувати і зобов'язують власника авто завозити його в Україну особисто.

Згідно із законом, зниження ставок буде тимчасовим, на термін до 31 грудня 2018 року, і стосується легкових автомобілів, зроблених щонайраніше 1 січня 2010 року. Пільгова ставка не буде застосовуватися до автомобілів, вироблених у Росії.

Закон набуде чинності з першого числа місяця, наступного після місяця опублікування, тобто з 1 серпня.

Нагадаємо, закон про зниження акцизів на старі автомобілі Верховна Рада ухвалила 31 травня. 16 червня спікер парламенту направив документ на підпис президенту.

За Конституцією, президент повинен протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону підписати або ветувати його. У разі якщо президент протягом встановленого строку не ветував закон, він вважається схваленим президентом і "повинен бути підписаний і офіційно оприлюднений", йдеться в Основному законі.

Відведений Конституцією термін для підписання закону про зниження акцизів на авто закінчився кілька днів тому.

За деякими даними, незважаючи на всі запевнення про вихід з автомобільної компанії "Богдан Моторс", у Порошенка досі залишається частка в ній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram