ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінекономіки спростовує видачу ліцензії на експорт вугілля з "ЛНР"

Міністерство стверджує, що не видавало жодної ліцензії від початку року

Мінекономіки спростовує видачу ліцензії на експорт вугілля з "ЛНР"
Фото: newsprolife.com.ua

Мінекономрозвитку спростовує інформацію про видачу ліцензії на експорт вугілля-антрациту зареєстрованій в "ЛНР" компанії.

"Деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що Україна здійснює експорт антрацитового вугілля з непідконтрольних територій з дозволу Мінекономрозвитку. Звертаємо увагу на те, що ця інформація не відповідає дійсності", - повідомляється на сайті міністерства.

Стверджується, що Мінекономрозвитку за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості видає ліцензії на експорт антрациту марки АШ (саме ця марка вугілля використовується для виробництва електроенергії).

"У 2016 році Мінекономрозвитку не отримало жодної заявки на ліцензування експорту антрациту марки АШ і не видало жодної ліцензії на експорт такого вугілля. Питання щодо незаконного експорту антрациту з непідконтрольних територій знаходяться в компетенції правоохоронних органів", - додали в Мінекономіки.

Нагадаємо, про те, що ТОВ "Гірничо-збагачувальна фабрика "Центральна", зареєстрована в місті Антрацит на не підконтрольній Україні території, у травні почала відвантажувати на експорт вугілля-антрацит, отримавши відповідну ліцензію в української влади, написало напередодні видання ЛІГА.net з посиланням на кількох вугільних трейдерів.

Раніше агентство повідомило, посилаючись на дані Держстату, що в лютому Україна офіційно відновила експорт вугілля антрацитових марок, через дефіцит яких наприкінці 2014 року в країні проводили віялові відключення світла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram