ГоловнаЕкономікаБізнес

Unilever відкрила чайну фабрику біля Києва

Підприємство буде виготовляти пакетики Lipton, Brooke Bond і "Бесіда".

Unilever відкрила чайну фабрику біля Києва
Фото: unilever.com

Британсько-нідерландська компанія Unilever відкрила фабрику в Гостомелі, де будуть виготовляти чай Lipton, Brooke Bond і "Бесіда" із сировини, яку завозитимуть з Кенії, Шрі-Ланки, Індії.

Як розповіли представники компанії на церемонії відкриття, потужності фабрики становлять до 2 тисяч тонн чаю на рік з можливістю збільшення. Устаткування дозволяє виготовляти 8 пакетиків чаю за секунду, або близько 200 млн пакетиків за рік.

Фабрика створює близько 100 робочих місць.

Особливістю фабрики, за словами керівництва компанії, є безвідходне виробництво.

Прес-служба президента України повідомляє, що Петро Порошенко зустрівся з головою концерну Unilever Полом Полманном після відкриття підприємства. Він заявив, що прихід іноземного інвестора свідчить про успішність реформ в Україні.

У свою чергу Полман зазначив, що вважає "дуже своєчасним саме зараз інвестувати в Україну як потенційно дуже привабливий і перспективний ринок, який показує економічне зростання". Він також зазначив, що прихід Unilever в Україну стане гарним прикладом успішного бізнесу для інших компаній на глобальному рівні, а також "сигналом довіри до українських реформ".

Фото: president.gov.ua

Unilever займає близько 18,5% ринку чаю в Україні. Раніше чай Lipton і Brooke Bond завозили з Росії.

Нагадаємо, у квітні свій перший завод в Україні відкрила японська компанія Fujikura. Він спеціалізується на виготовленні кабельних мереж для автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram