ГоловнаЕкономікаДержава

Податкова описала майно "Укргазвидобування" на 600 млн грн

Партнери компанії по спільній діяльності не платили податки

Податкова описала майно "Укргазвидобування" на 600 млн грн

Фіскальна служба описала майно держкомпанії "Укргазвидобування" на 600 млн грн у зв'язку з несплатою орендної плати в рамках договорів про спільну діяльність.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Укргазвидобування" зазначає, що за умовами договорів про спільну діяльність, не відповідає за ведення бухгалтерського та податкового обліку оператора такої спільної діяльності, отже, не може впливати на сплату ним податкових зобов'язань.

Нагадаємо, раніше "Укргазвидобування" повідомила, що відмовилася від спільного видобутку газу з приватними компаніями.

Наразі в "Укргазвидобування" укладено вісім угод про спільну діяльність. Стосовно семи з них тривають судові розгляди (з компаніями "Карпатигаз", "Надра Геоцентр", "Фірма "ХАС", "Цефрей", "Діон", "Карпатнадраінвест" і "Природні ресурси +"). Ще з однією компанією ведуться досудові переговори.

Як мінімум частина з цих компаній контролюються нардепом Олександром Онищенком, який є фігурантом кримінальної справи, розслідуваної Національним антикорупційним бюро.

У рамках попереднього розслідування встановлено, що протягом січня 2013-го - січня 2016 років компанії "Карпатнадраінвест", "Надра Геоцентр", "Хас", у яких було укладено угоди про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням", продавали видобутий газ за заниженою вартістю (по 2,64 тис. грн за тисячу кубометрів за ринкової вартості 7,06 тис. грн) на товарних біржах "Центр" і "Львівська універсальна". Покупцями виступали низка пов'язаних ТОВ, які потім реалізовували його підприємствам реального сектору економіки вже за справжньою ціною з невеликою знижкою - 6,9 тис. грн.

Сума збитків, завданих державі, оцінюється у 3 млрд гривень (понад 1,3 млрд несплаченої ренти і більш ніж 1,6 млрд гривень незаконних доходів від перепродажу газу через фіктивні підприємства).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram