ГоловнаЕкономікаДержава

За 10 років Україна повинна повторити шлях економічного зростання Кореї, - Чалий

Країни дуже схожі між собою, впевнений колишній заступник міністра закордонних справ.

За 10 років Україна повинна повторити шлях економічного зростання Кореї, - Чалий
Александр Чалый
Фото: Сергей Нужненко

У найближчі 10 років Україна повинна вивчити і повторити шлях економічного становлення Кореї.

Таку думку на міжнародному форумі "Економічне співробітництво Україна - Корея", організованому Посольством Республіки Корея в Україні, Інститутом Горшеніна і Ernst & Young, висловив колишній заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий.

"Тільки за рахунок сільського господарства, в яке нас сьогодні штовхають, ми не зможемо здійснити реальне економічне зростання і досягти тих висот, яких досягла Корея. Адже колись вона теж була агрокраїною. За її прикладом Україні потрібно розвивати переробну галузь, інноваційні, хайтеківські напрямки", - зазначив Чалий. За його словами, 25 років тому економічний потенціал Кореї був нижчим за український. Але країна пішла шляхом впровадження високих технологій у машинобудуванні, інноваційної, наукомісткої промисловості.

"Ми країни однієї долі. І не такі великі, щоб говорити на рівних з великими країнами цього світу, втім не такі малі, щоб вони нас не помічали. За територіальним і людським показником наші країни дуже схожі. На жаль, ми тепер, як і Корея, стали розділеною країною, саме тому стратегічне партнерство з Кореєю на цьому етапі дуже важливе", - зазначив Чалий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram